Page 2 of 3

Re: ZoeOS working on OS X (no-sMDI)

PostPosted: Sun Jan 23, 2011 5:19 pm
by vlaad3
Whats with the file? Cant download it...

Re: ZoeOS working on OS X (no-sMDI)

PostPosted: Sun Jan 23, 2011 9:48 pm
by ehasting
Sorry.. server crash!. i will upload it to my blog

Check top post!"

Re: ZoeOS working on OS X (no-sMDI)

PostPosted: Wed Jan 26, 2011 12:44 pm
by efflux
OK, thanks.

Haven't got around to really exploring all of this yet but it appears to be fine on the Mac. Linux is another story. Midi seems to be sluggish. This is OK for my purposes though. I'll use my Mac. I'm having to go through the EMU's manual again. I started with an ESi-32 many years ago and extensively used that. Then bought an E5000 when they got cheap. I never got proficient with the Ultra even although it is much easier to use. I also plan on putting another drive in. The one in there is very noisy and is a temp solution but I have another suitable one now. The original drive was dodgy and had to be replaced.

Re: ZoeOS working on OS X (no-sMDI)

PostPosted: Wed Jan 26, 2011 6:57 pm
by ehasting
I cant see why it should be sluggish on linux.. but its probably due to java implementation of midi. there are probably some jndi interface between hardware and java.. usualy thats the problem.

I am using ZoeOS mainly for batch changes and mapping of drumkits. Its rather fast, since you can do batch changes on sevral voices at the same time. But i still touch the panel for quick edit of chords and stuff. but peak and recycle with smdi connectivity is a powerTool for me.. the sampler got a new life!!

Re: ZoeOS working on OS X (no-sMDI)

PostPosted: Wed Jan 26, 2011 10:12 pm
by om
Hey eHasting,

the Ultras support the MIDI SDS. Are there any plans to hack this up? It would be really cool to have this as an alternative to smdi even though SDS is slower. This would be really cool for mac users. I am a java developer and I'd be willing to help out on this if required. I also have a copy of the Ultras midi sysex implementation.

Let me know.

Hope your still finding time for music between the growing family and coding projects.

REgards
cixelsyd

Re: ZoeOS working on OS X (no-sMDI)

PostPosted: Sun Feb 06, 2011 7:39 pm
by speak_onion
I got this working on my mac today and I'm starting to dig into it. Thanks ehansting for getting it going!

I'm having an error, though, that I'm wondering if anyone else is having and if anyone knows a way around it. When I try to drag a sample into another slot (empty or otherwise), it asks me for confirmation, and I confirm, but then it says, "Command Failed. The source sample could not be copied." Does anyone know why this might be?

Re: ZoeOS working on OS X (no-sMDI)

PostPosted: Wed Feb 09, 2011 5:49 pm
by altus
Installed it, put the libraries in the Extensions folder, ran it, and it crashes after 10 seconds of running every single time. It also displays two identical ZoeOS windows instead of just one. JRE 1.6.0, OS X 10.6.6.

Re: ZoeOS working on OS X (no-sMDI)

PostPosted: Wed Feb 09, 2011 9:58 pm
by speak_onion
altus wrote:Installed it, put the libraries in the Extensions folder, ran it, and it crashes after 10 seconds of running every single time. It also displays two identical ZoeOS windows instead of just one. JRE 1.6.0, OS X 10.6.6.


I had those problems at first, but a reboot seemed to fix it.

Re: ZoeOS working on OS X (no-sMDI)

PostPosted: Sun Feb 13, 2011 12:16 am
by altus
speak_onion wrote:
altus wrote:Installed it, put the libraries in the Extensions folder, ran it, and it crashes after 10 seconds of running every single time. It also displays two identical ZoeOS windows instead of just one. JRE 1.6.0, OS X 10.6.6.


I had those problems at first, but a reboot seemed to fix it.


Yep, after rebooting it doesn't crash anymore, but I still get two identical windows instead of just one - closing either one of them shuts down the app completely. Right now I work around it by just minimizing one of the windows, but is there a way to make only one appear instead of two?

Re: ZoeOS working on OS X (no-sMDI)

PostPosted: Tue Feb 22, 2011 12:03 pm
by keefaz
Hello, it won't run in my OSX box, OS: Tiger 10.4.11

Code: Select all
java -version
java version "1.5.0_19"
Java(TM) 2 Runtime Environment, Standard Edition (build 1.5.0_19-b02-306)
Java HotSpot(TM) Client VM (build 1.5.0_19-138, mixed mode, sharing)

Code: Select all
java -jar ZoeOS_OSX.jar
java.lang.UnsupportedClassVersionError: Bad version number in .class file
        at java.lang.ClassLoader.defineClass2(Native Method)
        at java.lang.ClassLoader.defineClass(ClassLoader.java:719)
        at java.security.SecureClassLoader.defineClass(SecureClassLoader.java:160)
        at java.net.URLClassLoader.defineClass(URLClassLoader.java:254)
        at java.net.URLClassLoader.access$100(URLClassLoader.java:56)
        at java.net.URLClassLoader$1.run(URLClassLoader.java:195)
        at java.security.AccessController.doPrivileged(Native Method)
        at java.net.URLClassLoader.findClass(URLClassLoader.java:188)
        at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:306)
        at sun.misc.Launcher$AppClassLoader.loadClass(Launcher.java:268)
        at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:251)
        at java.lang.ClassLoader.loadClassInternal(ClassLoader.java:319)

It looks like it was compiled for a version of Java greater than 1.5.0_19-138 :/

Re: ZoeOS working on OS X (no-sMDI)

PostPosted: Tue Feb 22, 2011 2:55 pm
by MFPhouse
keefaz wrote:Hello, it won't run in my OSX box, OS: Tiger 10.4.11

Yes, we know it already.
It canĀ“t run under Tiger 10.5.

Re: ZoeOS working on OS X (no-sMDI)

PostPosted: Wed Jun 01, 2011 8:54 pm
by marcus_byrne
It all seems to be working fine here, Macbook 2.4, OS X 10.6.7, MT4. Man I would pay good money if this could load/save to disk as well. Great work though, thank you so much.

Marcus

Re: ZoeOS working on OS X (no-sMDI)

PostPosted: Thu Jun 09, 2011 5:17 am
by fum
Having some issues here.

App starts up fine, finds my midi interface ( Fireface 800, I disabled the network midi ), but I get no devices found when I hunt.

This is on a Macbook running 10.6.7, java version "1.6.0_24"

Here's the stdout of the app during said hunt

Code: Select all
Midi device opened: Port 1
1473745: INLET created on midi device : Port 1
Midi device opened: Port 1
1473745: OUTLET Created on Midi Device : Port 1
1473745: Sending Identity Request on port:Port 1 ; while listening on  1 ports
Midi device closing: Port 1
Midi device closed: Port 1
Midi device closing: Port 1
Midi device closed: Port 1
1475048: DEVICE HUNT REPLIES: 0


I'm able to send and receive midi information to/from the E5000 using Logic Pro 9 (as well as other synths/keyboards). Am also able to download samples using C6 from the E5000 using MIDI, so albeit slow, it is talking through the Fireface just fine.

would be rad to get this rollin, I owned Soundiver, which made working with the E5000 nice, but haven't been able to use that for eons.

Regards

jon

Re: ZoeOS working on OS X (no-sMDI)

PostPosted: Mon Aug 15, 2011 10:36 am
by boiperso
hi
I do not understand this post : how to install on my Mac 10.6.8 ZoeOS? I have only one version of this soft (ZoeOS) for PC (. exe). MAC requires a (. dmg) don't you think ? What is the file to install on the Mac?
thank you very much for your answers
boiperso

Re: ZoeOS working on OS X (no-sMDI)

PostPosted: Mon Aug 15, 2011 12:21 pm
by ehasting
Hey,

You download the ZIP. Unzip it into any folder of your choice. Then you go into the folder and double click ZoeOS_OSX.jar
and it will start up.

Rgs